Blog

Bijen en Buxus

in Onderzoek, Blog 19 september 2022

Buxus als bijenplant zal u zeggen? Veel mensen hebben geen idee hoe belangrijk onze inheemse Buxus wel is voor ons insectenbestand. De laatste jaren worden zeer beladen termen zoals ‘biodiversiteit’ en ‘ecologische aanplantingen’ veelvuldig gebruikt. Bovendien wordt door vele groene organisaties de ­indruk gewekt dat enkel onze inheemse wilde vegetatie waardevol is en dat uitheemse planten of tuinplanten, naar het achterplan verdwijnen als het gaat om biodiversiteit. Nochtans vervullen ook alle tuinplanten een ­belangrijke rol in onze huidige ecosystemen. Heel wat insecten en zeker ook de bijen hebben alle planten nodig om te overleven.

In bijlage vindt u een uitgebreid artikel over ons onderzoek naar de wilde bijen. Ook mijn vorige artikels over dit onderwerp zijn bijgevoegd.

Ik wens u veel leesplezier!

P.S. Het plantseizoen komt eraan en met de regen van afgelopen weken is het de ideale tijd om te planten. Vergeet dus niet aan de toekomst van onze bijen te denken door nu te planten.

Onze vorige artikels i.vm. de bijen: