Bedrijfsinfo

Ons Verhaal

Onze boomkwekerij is gespecialiseerd in het kweken van Buxus en Taxus zowel in volle grond als in potten. Door onze doorgedreven specialisatie kunnen we bijna alle maten en vormen aanbieden uit eigen productie. Momenteel bedraagt de oppervlakte van de kwekerij ca.30 ha. Het grootste gedeelte is bestemd voor de vollegrondsteelt van Buxus en Taxus. We kweken deze planten in alle maten: van plantgoed tot grote solitairplanten. De kwekerij is opgesplitst in verschillende productielocaties, verspreid over een 4-tal gemeentes.

De containerteelt-oppervlakte bedraagt ca.6 ha. en is opgesplitst voor plantgoed in een vermeerderingskas van 7.500 m2 en buitenvelden voor Buxus en Taxus in pot. De beschikbare potmaten variëren van P9 tot 500 literpotten. Wij beschikken over een groot assortiment Buxussoorten en -variëteiten. Deze zijn vrij te bezichtigen in onze assortimentstuin, gelegen aan de ingang van de hoofdzetel.

Onderzoek

Als gevolg van doorgedreven onderzoek hebben we de afgelopen jaren veel kennis kunnen opbouwen rond sortiment, bemesting, gewasbescherming en teeltonderzoek, ineen goede samenwerking met verschillende onderzoekspartners.

Veredeling

Ons veredelingsprogramma in Buxus , gestart in 2007, in samenwerking met ILVO is de basis voor de introductie van wetenschappelijk geteste, betere Buxusrassen. Meer info www.betterbuxus.com

Enkele kenmerken van ons bedrijf

Herplant BVBA is een boomkwekerij van Buxus en Taxus opgericht in 1985 door de 3 broers Hermans. Zie www.herplant.be

Als groot productiebedrijf lag de focus op een breed sortiment van zowel Buxus als Taxus. Door de opstart van de veredelingsafdeling in 2007 werd een nieuwe richting ingeslagen en werd onderzoek een belangrijke focus in het bedrijf.

30ha.Oppervlakte kwekerij
200Verschillende soorten en cultivars
15Professioneel team
35Jaar ervaring