Blog

Nieuwigheden van Herplant op Grootgroenplus 2022

in Nieuws, Beurzen 5 oktober 2022

We hebben dit jaar een tweetal nieuwigheden die we introduceren op Grootgroenplus.

De eerste nieuwigheid Buxus ‘Giant’ is een grootbladige Buxus, geselecteerd uit onze botanische veredeling. Deze Buxus met  grote, glanzende, donkergroene bladeren is bossig van groei en kan perfect gebruikt worden voor losse hagen en blokbeplantingen. Maar ook als solitairplant is deze nieuwe Buxus zeer sierlijk. Hij lijkt van groei wat op Prunus lusitanica maar heeft uiteraard de goede eigenschappen van Buxus. Hij is weinig gevoelig voor de schimmelziekte en de buxusmot.

De tweede nieuwigheid is Taxus baccata ‘Tiny T’. Deze laagblijvende en zeer compacte Taxusselectie is prima voor lage hagen en de zogenaamde grafbeplanting zoals in Duitsland veel wordt toegepast. Hij vraagt nauwelijks  snoei en met zijn fijne, donkergroene naalden is het een mooi aanwinst voor de (kleine) tuin of voor in bloembakken.

Meer info: op onze stand op de rode route R033

www.herplant.be

www.buxuscare.com