Blog

Betterbuxus® verovert gouden Florall award op de voorjaarseditie 2021.

in Beurzen, BetterBuxus® 9 maart 2021

We zijn zeer verheugd dat we de gouden award op de eerste digitale editie van Florall hebben gewonnen met onze Betterbuxus®.

Op basis van onze zeer uitgebreide botanische collectie en ons onderzoek in samenwerking met het ILVO, startten we een veredelingsprogramma in Buxus. Ons doel was nieuwe soorten te ontwikkelen die resistent zijn tegen schimmelziektes op Buxus.

Met Betterbuxus® zijn we in deze opzet geslaagd en wordt de eerste reeks van resistente buxusrassen gelanceerd.

De eerste jaren zal de verkoop nog exclusief voor historische tuinen in Europa, enkele betere plantencentra en een aantal exclusieve tuinaannemers voorbehouden worden omdat we de voorraad nog aan het opbouwen zijn. Snoeivormen volgend dan de volgende jaren zodat tuinliefhebbers opnieuw kunnen genieten van hun bijna onderhoudsvrije Buxus. Onze rassen vertonen na eerste onderzoeken ook een verhoogde tolerantie tegen de buxusmot. U vindt hierover een uitgebreid, wetenschappelijk artikel op onze website www.herplant.be

Enkele artikels over BetterBuxus®

www.florall.be

https://vilt.be/nl/nieuws/buxus-veredelaar-wint-prijs-met-schimmelresistente-soorten

https://cgconcept.be/betterbuxus-verovert-gouden-florall-award/