Blog

Buxus voor palmzondag

in Nieuws, Geen onderdeel van een categorie 22 maart 2024

Elk jaar leveren we volgens traditie Buxustakjes aan verschillende parochies. Dit jaar is de vraag echter buitengewoon hoog, waardoor we meer dan 30 parochies hebben beleverd. Helaas merken we dat in veel pastorijtuinen, parken en privétuinen de Buxus verdwenen is. Dit komt voornamelijk door de invasieve buxusmot, die ongehinderd zijn gang kon gaan doordat de planten niet werden behandeld. Gelukkig is de behandeling hiervan vrij eenvoudig en kan worden uitgevoerd met biologische middelen, zoals te vinden op www.buxuscare.com .

Buxus speelt niet alleen een belangrijke rol in onze folklore, maar is ook van cruciaal belang voor onze biodiversiteit. Uit onderzoek en gerichte waarnemingen blijkt dat Buxus een van de beste planten is voor bijen die op dit moment bloeien. Vooral vroeg in het voorjaar is er nog weinig voedsel beschikbaar voor bijen, en daarom zijn de hoogwaardige pollen en nectar van Buxus essentieel voor het opbouwen van jonge bijenvolken.