Historiek

Ons bedrijf vond zijn oorsprong in de zaak van onze ouders, opgericht in 1967. Naast tuinaanleg was er een kwekerij van ca.2 ha met voornamelijk coniferen. Ook onze grootouders waren reeds actief in de agrarische sector.

Grootvader als boomsnoeier
In memoriam: Jack Hermans 1939-2007
Herplant, de oude kwekerij
Oude kwekerij
 

In 1985 richtten de 3 broers Hermans: Didier, Louis en Luc hun eigen zaak op. De kwekerij werd gevoelig uitgebreid. In die periode werd er nog een gevarieerd assortiment gekweekt, doch de passie voor het snoeien van vormen kreeg stilaan de overhand. Vanaf de beginjaren negentig werd de specialisatie in Buxus en Taxus een feit.

Momenteel bedraagt de oppervlakte van onze kwekerij ca.30 ha. De kwekerij is opgesplitst in verschillende productielocaties, verspreid over een 4-tal gemeentes. Eén van onze specialiteiten is het kweken van Buxus en Taxus in pot. De oppervlakte van de containervelden bedraagt momenteel 8 ha en is opgesplitst in een vermeerderingskas van 17500 m2 voor de productie van plantgoed. Op de buitenbedden worden zowel Buxus als Taxus in struiken als snoeivormen gekweekt.

Een andere specialisatie is het kweken van een zeer uitgebreid assortiment van Buxussoorten en variëteiten. Deze soorten zijn vrij te bezichtigen in onze assortimentstuin of te bekijken op onze website.

Herplant kwekerij overzicht Buxus
 
Herplant serre overzicht Buxus